Bojan Bahč

je v svet glasbe vstopil že v zelo ranih letih. Najprej kot poslušalec na vajah očetovih bandov, nato pa je s sedmimi leti začel z obiskovanjem ur klavirja v glasbeni šoli. Po končanih štirih letnikih klavirja se je navdušil nad pihali in tako pri desetih letih začel igrati še klarinet. Po končani nižji glasbeni šoli se je vpisal še na ure saxofona ter tudi iz tega inštrumenta zaključil nižjo glasbeno šolo. Prav tako mu je pri desetih letih oče pokazal prve prijeme na kitari in tako se je začel učiti še tega inštrumenta. Leto kasneje je že igral z bratom Damjanom na terasi v Šibeniku, pod imenom DUO BANANA, in tako se je začela njegova glasbena kariera. Z igranjem sta vztrajno nadaljevala in leta 2006 se je zasedbi pridružil še oče. Leta 2011 pa se je zasedba še razširila in preimenovala v Non STOP Band.
Bojan je v letih svojega glasbenega zorenja obiskoval razne seminarje za saxofon in kitaro. Leta 2011 se je vpisal na srednjo glasbeno šolo v Celju, smer jazz, vendar pa zaradi mnogih ostalih obveznosti šolanja ni zaključil.
Bojan igra še veliko drugih instrumentov. Zelo ga zanimajo predvsem tradicionalna pihala in brenkala. Tako ima v svojem asortimanu še banjo, mandolino, ukulele, Tin whistle, bansuri, Low whistle, okarino, orglice, prečno in kljunasto flavto, balalajko…
Od leta 2002 do 2012 je igral v zasedbi Pera Lovšina (solo kitara/saxofon).
Od leta 2007 do 2012 je igral v zasedbi Pankrti (solo kitara)
Od leta 2008-2012 je igral z zasedbo Za vedno in (Kreslin, Predin, Lovšin)
Od leta 2004-2012 je igral z zasedbo The moonlighting orchestra. (alt sax, bariton sax, tenor sax, prečna flavta)
Od leta 2005 do 2013 je igral z Urošem Perićem v combo zasedbi The blue note quartet (alt, tenor, baroton sax) in v Big band zasedbi (alt in bariton sax).

Video