Andrej Hočevar

je glasbeno pot začel kot samouk v začetku ’90 let. Želja po znanju ga je pripeljala v glasbeno šolo, kjer se je pri prof. Blažu Zupanu začel učiti kontrabas. Po končani splošni gimnaziji se je vpisal na NTF v Ljubljani. Med tem je kot bas kitarist sodeloval z različnimi skupinami kot so Stoj pa Glej, Država v Malem, Okvir, Res Nullius, Yunis, Burek Teater, Nude, VHS trio. Leta 2001 je nadaljeval šolanje na Srednji glasbeni šoli v Velenju in se leta 2004 vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani, smer kontrabas pri prof. Zoranu Markoviću. Svoje znanje je izpopolnjeval na seminarjih v Feldkirchnu in pri g. Ladu Rebreku.
Leta 2009 je diplomiral na AG, se zaposlil v Policijskem Orkesteru in na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje. Več let je poučeval tudi na Glasbeni šoli Celje.
V akademskih letih je bil ustanovni član skupin Kolektiv 69 in New Creatives inc.
Z Urošem Kuzmanom je v obdobju 2009/10 posnel zgoščenko Greva pod objem gora.
Koncertno in studijsko je sodeloval z različnimi orkestri, komornimi skupinami in solisti (Slovenska Filharmonija, RTV Simfoniki, SNG Maribor, Pihalni orkester Zarja, Pihalni orkester Premogovnika Velenje, Hiša kulture Celje, Miha Alujevič, Extra band, Irena Vrčkovnik, Sanja Mlinar, The Seekers, 6pack Čukur, Dominik, Savinjski trobilni kvartet, The Love Cafe, Wellblott, Jana Sen, Uroš Perić, Stick Control, Španski borci (Pero Lovšin), Grega Gorenšek, He He Helium projekt in mnogimi drugimi)
Je član zasedb The Wanted 4, The Moonlighting Orchestra, Non Stop Band in Quartet Frikeros.

Povezave

The Wanted Four

The Moonlighting Orchestra

Frikeros

Video